Publicerad: 2017-01-31 16:32:08

WineWorld:

Exklusiv nyhet från kvalitetsproducenten Wither Hills!

Den 3 februari lanseras det vingårdsbetecknade vinet Wither Hills Taylor River Pinot Noir 2014 som en tillfällig nyhet på Systembolaget. Vingården ligger längs med floden Taylor och har en komplex jordmån med kalkblandad lera, grus och stenar från flodbädden vilket ger ett strukturerat och elegant vin med många lager av mörk frukt och kryddor.

Läs mer

Publicerad: 2016-11-04 13:30:10

WineWorld:

Ekologisk nyhet från chilenska boutiqueproducenten Antiyal!

För första gången lanseras nu Pura Fe Cabernet Sauvignon från kvalitetsproducenten Antiyal i Sverige. Vinet är en uppföljning av de senaste årens framgångsrika och kritikerrosade lanseringar av viner från småskaliga Antiyal i Chile.

Läs mer

Publicerad: 2016-11-01 16:07:10

WineWorld:

Välkommen vinter!

Lagom till att snön drar in över delar av Sverige lanserar vi för tredje året på raken Goder Aftonglögg Ekologisk Vinglögg i samtliga Systembolagsbutiker. Glöggen har med sin lite vuxnare, tydligt kryddiga smakprofil och juliga etikett fallit många konsumenter i smaken, och vi hoppas givetvis att Goder Aftonglöggen blir fortsatt omtyckt ute i de svenska hemmen.

Läs mer

Publicerad: 2016-09-01 07:30:00

WineWorld:

Casalferro firar 20 år med jubileumsutgåva!

Barone Ricasoli firar att det är 20 år sedan toppvinet Casalferro togs fram med en jubileumsgåva!

Läs mer

Publicerad: 2016-08-26 07:30:00

WineWorld:

?Ekologisk nyhet! Zensa Nero di Troia – ny medlem i familjen Zensa!

Den populära ekologiska vinserien ZENSA får tillökning! Nu lanseras det nyaste tillskottet i familjen – Zensa Nero di Troia. Denna heta druva ger ett fylligt och kraftfullt vin med kryddig karaktär och solmogen frukt, choklad och violtoner. Ett vin som passar perfekt både till sensommarens grillkvällar, en mustig gryta eller en saftig hamburgare.

Läs mer

Publicerad: 2016-08-17 07:00:00

WineWorld:

Premiär för Eldtämjaren från Rioja!

Rioja är utan tvekan Spaniens mest välkända vinregion och efter några år i glömska är vinerna nu hetare än någonsin! Nu lanserar vi El Domador del Fuego Rioja Reserva som har allt som en Reserva från Rioja ska ha - solmogen röd frukt, fyllig kropp och silkeslena tanniner, kryddor och vaniljtoner.

Läs mer

Publicerad: 2016-08-12 07:00:00

WineWorld:

Världspremiär för en ny klassiker från topproducenten Barone Ricasoli!

Välkända och hyllade Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva som i över tio år varit såväl publik-som kritikerfavorit har äntligen fått en lillebror. Rocca Guicciarda Chianti Classico är urtypiskt i stilen med mörka körsbär, frisk syra, plommon och fat. Ett vin perfekt till kötträtter, en mustig lasagne eller ensam till charkuterier och lagrade hårdostar.

Läs mer

Publicerad: 2016-07-04 07:30:00

WineWorld:

Nyheter från världens högst belägna vingårdar!

Från producenten Bodega Colomé i Argentina lanserar vi nu Colomé Torrontés och Colomé Estate Malbec i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment.

Läs mer